De letterbak.

19 jan

IMAG4437

Leprawinkel, €0,80

Toen hij de voordeur opende zag hij dat de letterbak van de muur was gevallen. De letterbak….hoe lang hing dat stofnest er eigenlijk al? Hij had het laten hangen nadat zijn vrouw -waar hij 23 jaar mee getrouwd was geweest- hem op een dag had meegedeeld dat ze een ander had. Ze was diezelfde week nog vertrokken, en had alles achter gelaten. Boos was hij daarover nooit geweest, maar hij had het altijd wel vreemd gevonden.

Tijdens hun vakanties moest er altijd iets gekocht worden voor de letterbak. Ze was daar heel erg fanatiek in. Het was haar project. Ze zei dan altijd dat een met souvenirs gevulde letterbak haar altijd zou herinneren aan de prachtige momenten die ze samen hadden tijdens die vakanties.

In de loop van de jaren was er een scala van figuurtjes verzameld. Een plastic hertje uit het Zwarte Woud stond naast een porseleinen toreador, met daarnaast een gondel uit Venetië.

Ja, hij vond altijd wel dat ze oog had voor details.

Tijdens -wat later bleek- hun laatste vakantie in Portugal had ze het haantje gekocht. Achteraf was het wel wat vreemd geweest dat ze dit op het vliegveld had gekocht toen ze terug gingen, terwijl ze tijdens vorige vakanties meteen op zoek ging naar een passend souvenir.

Terwijl hij bukte om de spullen op te rapen zag hij dat het haantje beschadigd was. Hij had dat nooit gezien. Het had blijkbaar altijd andersom gestaan.

Later hoorde hij via via dat ze – hoe cliché – een verhouding had gekregen met de portier van het appartement wat ze destijds hadden gehuurd in de Algarve. Na een half jaar was die relatie als een zeepbel uit elkaar gespat. Waar ze nu was wist hij niet.

Terwijl hij met de restanten van de heerlijke vakantie-herinneringen naar de prullenbak liep ging de telefoon. Hij nam op en schrok van de trillende stem aan de andere kant van de lijn.

Hij liet alles uit zijn handen vallen.

Het haantje brak in tweeën. Door zijn hoofd schoot de gedachte dat, als hij het zou lijmen alles wellicht weer goed zou komen.

IMAG4439

(Alsof het zo moest zijn viel het haantje tijdens het fotograferen uit mijn handen, en werd het de aanleiding voor het eind van het verhaaltje)

Advertenties

Eén reactie to “De letterbak.”

  1. Tijm januari 20, 2013 bij 6:37 pm #

    Wat weer een geweldig verhaal!! Echt Jan, je MOET iets doen met dat schrijven van je!!!
    Prachtig portretje weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: